ukenru
uchast-u-konkursi-na-posadi-v-vsu-ta-spetssudakh-berut-653-kandidati-s-kozyakov

Участь у конкурсі на посади у спецсудах ВСУ беруть 653 кандидати – С.Козьяков

 • 7986 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня УНН. Документи для участі у конкурсі на посади у 4 касаційні суди в складі Верховного суду України подали більше 800 кандидатів, з яких до участі в конкурсі допущено 653, повідомив під час прес-конференції голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, передає кореспондент УНН.

"Документи подали трохи більше 800 кандидатів. Документи подавали особисто, в паперовому вигляді… Допущено до участі у конкурсі 653 кандидата", - сказав С.Козьяков.

Він додав, що крім ВСУ, конкурси проводилися в 4 касаційні суди. За його словами конкурс проводився на 120 вакантних посад.

"Не обов'язково, що всі 120 будуть зайняті, це може бути 118 і 11, це вже як комісія вирішить після останнього етапу конкурсу",- уточнив він.

За його словами для участі у конкурсі на посади в Касаційному цивільному суді беруть участь 211 кандидатів, у Касаційному господарському суді - 134, у Касаційному адміністративному суді – 123, у Касаційному кримінальному суді – 185.

При цьому, за даними С.Козьякова серед кандидатів 230 жінок віком від 32 до 62 років, 423 чоловіки віком від 32 до 63 років.

"Наступна процедура, уже вона йде – це спец перевірка",- сказав він, додавши, що її проводитимуть НП, Державна судова адміністрація, НАЗК, НКЦПФР, Головне територіальне управління юстиції у м.Києві, Міносвіти, Департаменти охорони здоров"я облдержадміністрацій, Міноборони.

Як повідомляв УНН, судді ВСУ не бояться конкурсів до оновленого суду.

Українські Національні Новини

Політика