ukenru
uchast-ssha-v-peregovorakh-na-rivni-normandskogo-formatu-malorealistichna-garmash

Участь США в переговорах на рівні Нормандського формату малореалістична - Гармаш

 • 22410 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Участь США в Нормандському форматі, що могло б зміцнити переговори, малореалістична. Таку думку в ефірі "Україна 24" висловив Сергій Гармаш, представник України в ТКГ, передає УНН.

Цитата

"Ця ідея обговорюється давно, я на своєму рівні готовий зустрітися із сенаторами США... я все таки надіявся, що вони запропонують модератора політичної підгрупи чи хоча б гуманітарної, але на сьогодні градація відбулась, оголошені змінщики модераторів гуманітарної та політичної підгруп відповідно залишається мало вакансій... Участь США в Нормандському форматі це малореалістично... В кращому випадку на рівні якось спецпредставника умовно "Волкер 2", який був уже... От призначення такої людини реально і можливо, тим паче Росія дала на це згоду...", - прокоментував Гармаш.

Що було раніше

Питання участі Сполучених Штатів в Нормандському форматі переговорів по врегулюванню конфлікту на Донбасі може вирішитися після візиту Президента України Володимира Зеленського в Вашингтон. Таку думку висловив глава української делегації в тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук.

Держсекретар США Блінкен, заявив, що Вашингтон готовий надати допомогу в підтримці мінського процесу по Україні, якщо цього буде хотіти, в тому числі, і Росія.

Раніше Володимир Зеленський виступив за розширення і поглиблення нормандського формату. Він пропонував залучити до чотиристоронніх переговорах США, Канаду і Велику Британію.

Українські Національні Новини

Політика