ukenru
uchasnikiv-ozg-suditimut-za-kradizhku-300-tis-grn

Учасників ОЗГ судитимуть за крадіжку 300 тис. грн

 • 10727 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. До суду скерували обвинувальний акт стосовно учасників ОЗГ, яких підозрюють у вчиненні крадіжки 300 тис. грн. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу прокуратури Луганської області.

"Прокуратурою Луганської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням учасників злочинного угруповання, які вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, вчинена у великих розмірах, організованою групою)", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, на початку 2019 року житель міста Рубіжне, щоб вчинити крадіжку у великих розмірах, організував злочинну групу. До її складу увійшли ще двоє місцевих жителів.

Відповідно до розробленого організатором злочинного плану, учасники угруповання повинні були підібрати квартиру або інше приміщення, де будуть розміщені грошові кошти у великому розмірі, здійснювати візуальне спостереження за об’єктом злочину, підготувати знаряддя вчинення кримінального правопорушення, а саме маски для приховування зовнішності, рукавички для виключення залишення слідів пальців рук на місці скоєння злочину, засоби для відмикання замків тощо.

"Після проведення довготривалої ретельної підготовки до вчинення злочину в ніч з 17 на 18 травня 2019 року учасники групи проникли до квартири у м. Рубіжне, звідки викрали сейф, у якому знаходилися грошові кошти у розмірі 300 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Організатору злочинного угруповання суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, стосовно іншого учасника групи – домашній арешт.

За цей злочин передбачене позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Полтавщині у пенсіонерки вкрали з торбинки 30 тис. грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП