ukenru
u-zsu-zafiksuvali-20-novikh-vipadkiv-zakhvoryuvannya-na-covid-19

У ЗСУ зафіксували 20 нових випадків захворювання на COVID-19

 • 15801 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. У Збройних силах України зафіксували 20 нових випадків захворювання на COVID-19. Загальна кількість хворих - 107 осіб. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міноборони.

“У Збройних силах України тривають планові заходи щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19. Так, станом на 10.00 30 травня в Збройних силах України хворіє 107 осіб на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Всього за час пандемії одужало — 111 осіб, летальних випадків — 3. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 452 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція найближчих три доби — 45 особа. За минулу добу зареєстровано двадцять нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що у закладах охорони здоров’я перебуває 13 осіб:

- у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону — 1 військовослужбовець;
- у Чернівецькому військовому госпіталі та Київській міські клінічній лікарні — по 1 працівнику ЗС України;
- у лазареті військової частини (Харківська область) перебуває 10 військовослужбовців.

“Стан здоров’я пацієнтів задовільний. Отримують необхідне лікування. У військовослужбовців Харківської області симптоми захворювання відсутні”, - повідомили у пресслужбі.

Вказано, що ще 7 осіб лікуються дома під наглядом медичної служби. Їх стан здоров’я також задовільний, а перебіг захворювання легкий.

“Аналіз захворювань серед військовослужбовців та цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними), що не входять до кола осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або мешкаєте разом”, - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, за добу на COVID-19 в Україні захворіло 393 особи, 17 людей померло.

Українські Національні Новини

Суспільство