ukenru
u-zsu-prokomentuvali-zayavu-rf-schodo-prinalezhnosti-ukrayini-raketi-yaka-zbila-mn17

У ЗСУ прокоментували заяву РФ щодо приналежності Україні ракети, яка збила МН17

 • 23185 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Заява Російської Федерації про те, що, начебто, ракета, якою був збитий над Донбасом малазійський "Боїнг", була українською – чергова спроба Росії уникнути відповідальності. Про це у коментарі УНН заявив начальник Управління зв'язків з громадськістю Збройних Сил України Богдан Сеник.

"Це – чергова нісенітниця. Адже міжнародною слідчою комісією доведено, що пускова установка була російською, ракета була російською, виводилися вони у супроводі з російської території, екіпаж установки був російським. Отже, це – ніщо інше як чергова невдала спроба уникнути відповідальності", - сказав Сеник.

Як повідомляв УНН, у Росії звинуватили Україну в причетності до катастрофи МН17.

Нагадаємо, цього року, 24 травня, Спільна слідча група (JIT) з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВР прокоментували заяву Росії про причетність України до збиття MH17

Нідерланди і Австралія офіційно заявили, що вважають Росію відповідальною за збиття літака рейсу MH17.

Літак був збитий 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули всі 298 чоловік, що перебували на борту. Літак виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП