u-zhovtni-zayavili-pro-pogrozi-stolichnim-kinoteatram-cherez-provedennya-lgbt-kinofestivalyu

У "Жовтні" заявили про погрози столичним кінотеатрам через проведення ЛГБТ-кінофестивалю

 • 1076664 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Столичні кінотеатри «Жовтень» та KINO42 отримують погрози у соцмережах через проведення першого в Україні ЛГБТКІА+ кінофестивалю і просять поліцію забезпечити порядок під час проведення заходу, ідеться у заяві кінотеатру «Жовтень» у четвер, пише УНН.

Деталі

У Києві з 22 по 28 червня пройде перший в Україні ЛГБТ+ кінофестиваль SUNNY BUNNY. Подія відбудеться у столичному кінотеатрі «Жовтень» та KINO42. «Жовтень» стверджує, що у зв’язку з цим кінотеатри почали отримувати погрози: в соціальних мережах ширяться заклики вчинити напад та навіть спалити заклад.

Цитата

«Киянам не треба нагадувати про нищівну пожежу, яка сталась внаслідок підпалу кінотеатру "Жовтень" за схожих обставин 29 жовтня 2014 року. Тоді, на щастя, обійшлося без людських жертв, але будівля була сильно пошкоджена. Лише завдяки величезним витратам з міського бюджету, доброчинцям та згуртованості київської громади, зокрема ЛҐБТК+ спільноти, кінотеатр вдалося відбудувати», - сказано у заяві.

Пресслужба кінотеатру додає, що кінофестиваль SUNNY BUNNY проходить за підтримки посольств дружніх до України країн. Скасування його, тим більше через насильницькі дії, як зауважується, може згубно вплинути на міжнародний імідж України.

Кінотеатри звернулися до столичної поліції, аби ті змогли забезпечити порядок під час проведення кінофестивалю, а також винаймуть додаткову охорону і зроблять усе можливе, аби учасники почували себе безпечно, а «нападники понесли максимальне покарання, якщо наважаться на злочин», вказано у заяві.

Нагадаємо

У Києві відбулося відкриття відреставрованого після пожежі кінотеатру "Жовтень" у 2015 році.

Українські Національні Новини

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    На Луганщині окупанти забирають у людей телефони - ОВА

     • 807123 переглядiв

    США та Індія зобов'язались гуманітарно допомагати Україні

     • 1081401 переглядiв