ukenru
u-zelenskogo-zapevnili-scho-zayavam-fokina-vzhe-nadana-nalezhna-otsinka

У Зеленського запевнили, що заявам Фокіна "вже надана належна оцінка"

 • 12814 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Озвученим напередодні заявам колишнього прем'єр-міністра, першого заступника голови української делегації у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Вітольда Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави, вже надана належна оцінка. Про це, вказуючи на неприйнятність заяв Вітольда Фокіна, повідомили в пресслужбі Глави держави, передає УНН.

Так, в Офісі Президента прокоментували "особисті оцінки та коментарі", які дав перший заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін у Верховній Раді України на засіданні комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, зазначивши, що "неприємно вражені" і що не можна плутати офіційне з особистим.

"Безумовно, заявам Вітольда Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави, вже надана належна оцінка. Перш за все – суспільством, яке заплатило велику ціну за свої ідеали. Цього не можна не розуміти", - заявили в Офісі Президента.

"Тим більше, що метою діяльності держави та її представників є досягнення сталого миру лише на українських умовах. А саме: абсолютне та довготривале припинення вогню на Донбасі, звільнення всіх утримуваних осіб, виведення всіх незаконних збройних формувань і військової техніки з території України, повна деокупація та повернення Україні контролю над кордоном з Росією. Задля цього й працює наша делегація в Тристоронній контактній групі", - підсумували в ОП.

Нагадаємо, експрем’єр-міністр та заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Вітольд Фокін заявив, що не бачить жодного підтвердження, що йде війна між Україною та Росією.

Пізніше керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що Вітольд Фокін має піти з ТКГ.

Як повідомлялося, у Раді ініціювали постанову про звернення до Президента Зеленського щодо звільнення Фокіна з ТКГ.

Українські Національні Новини

Політика