ukenru
u-zelenskogo-nazvali-chotiri-varianti-zvilnennya-lyudey-z-mariupolya

У Зеленського назвали чотири варіанти звільнення людей з Маріуполя

 • 124838 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк назвав чотири варіанти звільнення людей в заблокованому окупантами Маріуполі, серед яких військова деблокада, гуманітарні коридори та евакуація країни-посередника. Про це він розповів в ефірі телемарафону, передає УНН.

Цитата

"Президент глибоко в ситуації й чітко розуміє всі ризики в плані звільнення Маріуполя, з точки зору звільнення людей, які там знаходяться ми використовуємо всі шляхи, які тільки можна. Ми ведемо переговори й навіть, як було запропоновано, переговорна група може туди виїхати частково, хтось з переговорної групи з російського боку теж було бажано, щоб приїхав… Ми б провели певний раунд і забрали своїх людей", - сказав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк та Арахамія готові приїхати в Маріуполь на переговори щодо евакуації військових

Другий варіант – інші гуманітарні коридори.

"Третій - може бути країна посередник. Наприклад Туреччина вже неодноразово говорила про те, що готова забрати морським шляхом людей. Четвертий - безумовно може бути військова деблокада в будь-який час якщо у нас ЗСУ напрацює план, який буде реалістичним. Тобто для нас принципово забрати всіх цих людей, які сьогодні знаходяться в Маріуполі… Кожну годину, кожну хвилину ми займаємось тим, щоб знайти варіант вирішення проблеми звільнення хлопців та мирних жителів Маріуполя. Президент опікується цим самостійно", - розповів Подоляк.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не виключає військовий шлях деблокади Маріуполя і готується. Однак, для цього необхідна допомога партнерів у вигляді постачання зброї.

Українські Національні Новини

Політика