ukenru
u-zaporizhzhi-vikrili-bandu-yaka-postachala-zbroyu-na-zamovlennya

У Запоріжжі викрили банду, яка постачала зброю на замовлення

 • 12820 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Правоохоронці у Запоріжжі ліквідували діяльність злочинного угрупування, яке займалося постачанням та збутом вогнепальної зброї на замовлення. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області, передає УНН.

"18 травня працівники Управління карного розшуку ГУНП в Запорізькій області спільно зі Слідчим управлянням, спецпідрозділом КОРД та за сприянням УСБУ в області та під процесуальним керівництвом Запорізької місцевої прокуратури №1 ліквідували діяльність злочинної групи у складі 8 осіб, які протягом 2017-2018 років займались постачанням та збутом вогнепальної зброї на замовлення", – йдеться в повідомленні.

Так, у ході проведення 14 одночасних санкціонованих обшуків, поліцейські виявили "майстерню". У ній учасники банди займалися ремонтом та переобладнанням вогнепальної зброї для подальшої реалізації.

Також під час обшуків правоохоронці вилучили зброю та боєприпаси іноземного та вітчизняного виробництва, а саме гранатомети, автомати Калашникова різних модифікацій, кулемети, пістолети, штик-ножі, магазини та затвори до АК, більше тисячі набоїв різного калібру.

"Також поліцейські виявили вибухові пристрої, ручні протитанкові гранатомети (РПГ) гранати (Ф-1 та РГД-5) та велику кількість запасних частин зброї. Усі вилучені предмети слідчими направлені до Запорізького НДЕКЦ МВС України для проведення подальшої експертизи", – зазначили у ГУНП.

Головного фігуранта затримали. Ним виявився раніше засуджений мешканець Запорізької області 1975 року народження.

Слідчим Олександрівського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Наразі тривають оперативно-слідчі дії з метою встановлення каналів постачання й походження зброї, фактів її збуту та використання під час вчинення злочинів.

Нагадаємо, в Ужгороді оперативники обласного управління СБУ в ході контррозвідувальних заходів виявили схрон із боєприпасами. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП