u-zaporizhstali-vidpovili-na-zakidi-minkultu-schodo-poganogo-metalu-dlya-trizuba-monumenta-batkivschina-mati

У "Запоріжсталі" відповіли на закиди Мінкульту щодо поганого металу для тризуба монумента "Батьківщина-мати"

 • 462633 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Метал виготовлений на «Запоріжсталі» підходить для виробництва тризуба монумента "Батьківщина-мати" замість радянського герба, а висунуті Мінкультом претензії щодо якості сталі є безпідставними, заявили в українському металургійному комбінаті, повідомляє УНН.

Цитата

«Ми вважаємо, що у таких величних символах повинна використовуватися сталь, вироблена на українських комбінатах, як символ спротиву агресії.

Ми впевнені, що сталь виготовлена на «Запоріжсталі» підходить для виробництва тризуба. Комбінат не згоден з висновками Міністерства культури та інформаційної політики України і наведеного акту дефектовки. Вважаємо висунуті претензії упередженими та безпідставними і будемо захищати честь українського виробника і української сталі», - йдеться у повідомленні «Запоріжсталі».

Як зазначили в компанії, їх метал є у НСК «Олімпійському», новому саркофазі ЧАЄС, Дарницькому мості, найбільшому флагштокові України, мосту у Генує, лондонському хмарочосі Shard, та ще у сотнях відомих будівель і символів.

Також додали, що «Запоріжсталь» на запит Мінкульту безкоштовно надав весь метал для виготовлення герба та сплатив за розробку проєкту із заміни радянського символу.

«Розуміючи всю важливість проєкту, ми продовжимо виконувати усі взяті на себе зобов’язання у якості партнера виготовлення нового тризуба», - йдеться в заяві комбінату.

Контекст

У Міністерстві культури заявили, що тризуб для "Батьківщини-матері" будуть виготовляти з європейського металу, оскільки на сталі, наданій металургійним комбінатом "Запоріжсталь", зафіксовані дефекти.

Нагадаємо

Міністерство культури та інформаційної політики України показало, як роблять тризуб для монумента “Батьківщина-мати” у Києві.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі