ukenru
u-zakhidnikh-oblastyakh-ukrayini-pislya-pavodku-vidnovili-rukh-osnovnimi-dorogami

У західних областях України після паводку відновили рух основними дорогами

 • 11267 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. У західних областях України відновили проїзд дорогами державного значення - без обмежень. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Facebook Укравтодора.

“25 червня проїзд дорогами державного значення Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської і Чернівецької областей здійснюється без обмежень. Нагадаємо, внаслідок інтенсивних опадів та підйому рівнів води у річках Карпатського регіону протягом 22-23 червня було зруйновано ділянки доріг та штучні споруди на них та обмежено рух автотранспорту. Загальна орієнтовна вартість збитків, нанесених дорожньому господарству, становить 234,4 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що станом на сьогодні у Чернівецькій області зруйновано та пошкоджено 5 автомобільних доріг та штучні споруди на них загальною орієнтовною вартістю збитків 40,68 млн грн. У зв’язку з підняттям рівня води у річці Прут, підтопленням підходів до тимчасових технологічних мостів типу САРМ та зсувом земляного полотна, рух транспорту забезпечується на об’їзних маршрутах.

Також повідомляється, що в Івано-Франківській області зазнали пошкоджень та руйнувань 5 автомобільних доріг загального користування державного значення та штучні споруди на них орієнтовною вартістю збитків у 104,0 млн грн. У Закарпатській області сума збитків становить 23,988 млн грн, а у Львівській - 65,7 млн грн.

“Внаслідок підтопленням дороги та рівнем води над проїзною частиною 25 см обмежено рух автотранспорту на Т-14-19 Миколаїв - Жидачів – Калуш (км 43+700). Об’їзд здійснюється дорогам М-12 Стрий — Знам’янка, Н-09 Мукачево — Львів та Т-09-10 Бурштин — Калуш”, - вказано у повідомленні.

Зазначається, що на Тернопільщині видано окреме доручення щодо створення чергових бригад з ліквідації наслідків стихії у випадку її виникнення.

Нагадаємо, у трьох областях на заході України, які постраждали від дощів та паводків, було евакуйовано або відселено 841 людину, а саме 136 — на Буковині, 157 — у Тернопільській області, 548 — на Прикарпатті.

Українські Національні Новини

Суспільство