u-yogannesburzi-de-maye-startuvati-samit-briks-stavsya-vibukh

У Йоганнесбурзі, де має стартувати саміт БРІКС, стався вибух

 • 546677 переглядiв

КИЇВ.19 липня. УНН. У центрі міста Йоганнесбург Південно-Африканської республіки, пролунав потужний вибух, госпіталізували 9-х людей. Про це повідомило місцеве видання SabcNews, пише УНН.

Деталі

Через вибух у центральному діловому районі Йоганнесбурга перекинулися автомобілі. Служба екстреної допомоги підтвердила вибух, що спричинив частковий обвал дороги.

Людей закликають триматися подалі від цього району. Екстрені служби кажуть, що поки невідомо, скільки людей постраждало в результаті вибуху.

За деякими повідомленнями, дорога обвалилася через вибух газу. На фото видно потрісканий асфальт. Влада створила зону евакуації в радіусі одного кілометра навколо місця обвалення дороги.

Очевидці розповідають, що у повітрі є хімічні викиди, і є побоювання, що це може спровокувати новий вибух.

Прем'єр-міністр ПАР перебуває на місці події разом із мером Йоганнесбурга. Чиновники відмітили, що пошкодження дуже значні. Про летальні випадки не повідомляється. Від вибуху врятовано дев'ятьох людей, які перебувають у лікарні.

Водночас місцева газова компанія заявила, що вибух не був спричинений газопроводом або витоком газу. Зазначається, що у мережі не було втрати тиску, що вказує на те, що газопровід неушкоджений.

Цитата

«Наші споживачі в районі продовжують отримувати газ безперебійно. Наші команди на місці перевіряють будь-які витоки газу, поки що вони нічого не виявили», — заявили у місцевій компанії.

Доповнення

Водночас вибух спричинив відключення електроенергії в центрі міста та його околицях. Поки причина вибуху невідома.

Контекст 

22 серпня у Йоганнесбурзі має стартували саміт БРІКС. У середу, 19 липня, стало відомо, що саміт не відвідає президент росії володимир путін, він візьме участь у заході онлайн. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    20 липня: Всесвітній день шахів, Міжнародний день торта

     • 664422 переглядiв