u-yevroparlamenti-zayavili-scho-lukashenko-nasliduye-torgivtsiv-lyudmi

У Європарламенті заявили, що Лукашенко наслідує торгівців людьми

 • 20516 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Олександр Лукашенко наслідує найгірші приклади контрабандистів та торгівців людьми. Про це у Twitter заявили в об'єднанні Європейської народної партії у Європейського парламенті, пише УНН.

Цитата

“Агресія проти Литви — це агресія проти Європейського Союзу. Ми повністю підтримуємо робочу силу, яку FRONTEX (Європейська агенція з контролю кордонів) мобілізує для захисту кордону ЄС з Білоруссю,” — йдеться у повідомленні.

Деталі

Через посилення міграційного тиску на кордоні Литви з Білоруссю, Frontex заявила, що значно збільшить свою підтримку Литві наступного тижня. У червні кількість незаконних перетинів кордону з Білорусі до Литви зросла в шість разів, посиливши тиск на національні органи прикордонного контролю.

“Ми готові посилити рівень підтримки та розгорнути більше офіцерів та техніки європейського постійного корпусу. Ми пришвидшуємо і підсилюємо те, що вже було заплановано. І у тісній співпраці з владою Литви ми також готуємо швидке втручання на кордоні. Кордон Литви — наш спільний зовнішній кордон”, — сказав виконавчий директор Frontex Фабріс Леггері.

Нагадаємо

Як повідомили УНН у Держприкордонслужбі, незважаючи на заяви лідерів ЄС про потоки мігрантів з Білорусі, на білоруських кордонах немає потоку мігрантів до Європейського Союзу.

Передумовою до розвороту дротяного паркану на кордоні Литви стала заява президента Гітанаса Науседи. Він зазначив, що білоруський режим використовує міграцію своїх жителів для того, щоб чинити тиск на Литву і на Євросоюз. За його словами, зараз кількість мігрантів з Білорусі до Литви перевищила тисячу осіб, і країна зараз стикається з міграційною кризою.

В результаті, Литва оголосила надзвичайну ситуацію через збільшення міграційних потоків з Білорусі.

Також зазначалося, що Білорусь неохоче йде на співпрацю з литовськими прикордонниками, які звертаються за допомогою в розслідуванні випадків проникнення нелегальних мігрантів на територію Литви через кордон.

Литва планує розширити свій кордон за 42 млн євро через нелегальних мігрантів з Білорусі

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Закарпатті злива затопила двори та дороги

     • 35023 переглядiв