ukenru
u-yes-zaproponuvali-zrobiti-zlochinom-ukhilennya-vid-saktsiy-i-konfiskovuvati-aktivi-rosiyskikh-oligarkhiv-porushnikiv

У ЄС запропонували зробити злочином ухилення від сакцій і конфісковувати активи олігархів-порушників

 • 124500 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Єврокомісія запропонувала правила заморожування та конфіскації активів олігархів, що порушують обмежувальні заходи, та злочинців, йдеться у пресрелізі ЄК, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні Єврокомісія пропонує додати порушення обмежувальних заходів ЄС до списку злочинів ЄС. Єрокомісія також пропонує нові посилені правила щодо повернення та конфіскації активів, які також сприятимуть реалізації обмежувальних заходів ЄС. Поки російська агресія проти України продовжується, дуже важливо, щоб обмежувальні заходи ЄС були повністю виконані, і порушення цих заходів не повинно окупатися. Сьогоднішні пропозиції спрямовані на те, щоб активи фізичних та юридичних осіб, які порушують обмежувальні заходи, могли бути ефективно конфісковані у майбутньому", - зазначили у євроінституції.

Деталі

Як зазначається, заходи спрямовані на те, щоб:

  • Зробити порушення європейських санкцій кримінальним злочином у Євросоюзі. Порушення санкцій ЄС є серйозним злочином і має серйозні наслідки. Тих, хто намагається обійти санкції, буде покарано.
  • Розширити правила щодо повернення та конфіскації активів. Це позбавить злочинців та олігархів, які намагаються обійти санкції, введені проти їхніх незаконних доходів. Повернені активи буде використано для виплати компенсації жертвам.

"Санкції ЄС мають дотримуватися, а ті, хто намагається їх обійти, мають бути покарані. Порушення санкцій ЄС є серйозним злочином і має мати серйозні наслідки. Нам потрібні загальноєвропейські правила, щоб це встановити. Як Союз, ми відстоюємо наші цінності, і ми маємо змусити тих, хто підтримує роботу путінської військової машини, розплачуватися за це", - сказала віце-президент Єврокомісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова.

Українські Національні Новини

Політика