ukenru
u-yes-pogodilisya-z-neobkhidnistyu-okremogo-obgovorennya-diy-rosiyi-v-akvatoriyi-azovskogo-morya

У ЄС погодилися з необхідністю окремого обговорення дій Росії в акваторії Азовського моря

 • 10791 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. На полях 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у вівторок, 25 вересня, відбулася зустріч Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з Високим Представником ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федерікою Могеріні, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби МЗС.

Високий Представник ЄС підтвердила незмінність підходів ЄС щодо питання застосування санкцій стосовно Росії з метою повного виконання Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, зазначили в українському дипвідомстві.

"Євросоюз залишається на позиціях повної та безумовної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах", - цитує МЗС Могеріні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна на Генасамблеї ООН підніме питання про зміну статусу Азовського моря – політолог

Павло Клімкін, у свою чергу, наголосив на необхідності подальшого активного залучення ЄС до процесу стабілізації ситуації на сході України, а також висловив вдячність за продовження санкцій ЄС щодо Росії та щодо розширення санкційного списку за рахунок включення компаній, які брали участь у будівництві мосту через Керченську протоку.

"У цьому контексті співрозмовники погодилися із необхідністю окремого обговорення дій Росії в акваторії Азовського моря, які становлять загрозу в тому числі й компаніям держав-членів ЄС, які заходять в українські порти", - зазначили в МЗС.

Повідомляється, що сторони обговорили також актуальні питання двосторонніх відносин Україна-ЄС, зокрема підготовку до П’ятого засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яка відбудеться в Брюсселі 17 грудня, а також Міністерського засідання Східного партнерства, запланованого на 15 жовтня в Люксембурзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метою Росії є окупація Азовського моря - Порошенко

В цьому контексті Міністр наголосив на необхідності пошуку нових підходів щодо застосування принципів "більше за більше" та подальшої диференціації в залежності від стану та пріоритетів відносин ЄС з країнами партнерами.

На завершення Клімкін висловив зацікавленість в організації до кінця поточного року візиту Високого Представника ЄС із закордонних справ і безпекової політики до України.

Як повідомляв УНН, Могеріні на полях 73-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй провела зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і обговорила з ним, зокрема, питання України.

Українські Національні Новини

Політика