ukenru
u-yes-ne-viklyuchili-gazovikh-peregovoriv-z-ukrayinoyu-ta-rf-u-travni

У ЄС не виключили газових переговорів з Україною та РФ у травні

 • 8832 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Тристоронні переговори щодо газу між Європейський Союзом, Україною та Російською Федерацією можуть відбутися у травні, однак, точна дата ще не підтверджена. Про це заявила під час брифінгу у Брюсселі представниця Європейської комісії Анка Падурару, передає УНН.

"Нам потрібно ще перевірити (інформацію про - ред.) зустріч, яку ви згадуєте. Але дійсно, віце-президент казав, що, ймовірно, це буде обговорення в травні, але дата ще не підтверджена", - вказала вона.

Також представниця ЄК зазначила, що це перший день, коли віце-президент Єврокомісїі Марош Шефчович повернувся на роботу після виборів у Словаччині, у яких він брав участь, тому про те, чи головуватиме він на цих переговорах, повідомлять, "як тільки у нас будуть новини".

Перед цим тристоронні переговори за участю представників України, Росії та ЄК про транзит російського газу через територію України після 2019 року відбулися 21 січня.

Після цього голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв зазначав, що навесні 2019 року мають відбутися чергові газові переговори між Україною, Росією та ЄС.

Українські Національні Новини

Економіка