ukenru
u-yes-nazvali-kintsevu-metu-samitu-trampa-i-kim-chen-ina

У ЄС назвали кінцеву мету саміту Трампа і Кім Чен Ина

 • 8816 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Європейський Союз переконаний, що кінцевою метою саміту між лідерами США Дональдом Трампом та КНДР Кім Чен Ином залишається повна, прозора і незворотна денуклеаризація Корейського півострова. Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні з приводу саміту в Сінгапурі, передає УНН.

"Сьогоднішня зустріч на вищому рівні між Президентом Сполучених Штатів Америки та лідером Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) підтверджує нашу тверду переконаність в тому, що дипломатія є єдиним шляхом для досягнення тривалого миру на Корейському півострові", - наголосила високий представник ЄС.

За її словами, цей саміт був найважливішим і необхідним кроком на шляху до позитивних змін, досягнутих в міжкорейських відносинах та на півострові, завдяки керівництву, мудрості та рішучій готовності президента Республіки Корея Мун Дже Іна.

"Кінцевою метою, яку поділяє вся міжнародна спільнота, та яка виражена у рішеннях Ради безпеки ООН, залишається повна, прозора і незворотна денуклеаризація Корейського півострова", - йдеться в заяві.

Спільна заява, підписана сьогодні лідерами США та КНДР, дає чіткий сигнал, що ця мета може бути досягнута, додала Могеріні.

"Європейський Союз як сильний прихильник режиму міжнародного ядерного нерозповсюдження, включаючи роль Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) та Договору про цілковиту заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ), залишається готовим сприяти і підтримувати наступні переговори та інші кроки, спрямовані на зміцнення довіри та забезпечення довгострокового миру, безпеки та процвітання на Корейському півострові, вільному від ядерної зброї", - сказано в заяві.

Як повідомляв УНН, Трамп і Кім Чен Ин підписали спільний документ за підсумками саміту в Сінгапурі.

Українські Національні Новини

Новини Світу