ukenru
u-yemeni-16-lyudey-zaginuli-v-rezultati-padinnya-zapuschenoyi-khousitami-raketi

В Ємені 16 людей загинули у результаті падіння запущеної повстанцями ракети

 • 14967 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Щонайменше 16 людей загинули сьогодні в результаті падіння ракети, запущеної повстанцями-хоусітамі по території багатої нафтою єменської провінції Маріб. Про це повідомляє УНН з посиланням на агенство Сіньхуа.

Цитата

"Ракета, випущена хоусітамі, впала на заправну станцію в провінції Маріб на північному сході країни, в результаті чого послідували потужні вибухи", - повідомило неназване джерело в місцевому уряді.

Деталі

За його словами, в результаті вибухів на заправній станції в районі Аль-Равда, розташованому на північ від міста Маріб, щонайменше 16 людей загинули, ще кілька отримали поранення.

"Багато цивільних автомобілів на АЗС повністю згоріли в результаті пожежі, що виникла після вибухів", - додав він.

Контекст

Підтримувані Іраном повстанці-хоусіти в лютому почали велику наступальну операцію проти урядової армії Ємену, підтримуваної Саудівською Аравією, з метою захоплення провінції Маріб.

Недавні переговори між протиборчими сторонами в Ємені та іншими відповідними фракціями, організовані за посередництва ООН, не привели до укладення угоди про припинення вогню.

Ємен занурився в громадянську війну з кінця 2014 року, коли повстанці-хоусіти захопили контроль над кількома провінціями на півночі країни і змусили міжнародно визнаний уряд президента Абд-Раббі Мансура Хаді покинути столичне місто Сана.

Українські Національні Новини

Новини Світу