u-yaponiyi-skorochuyetsya-naselennya-a-kilkist-inozemtsiv-rekordno-zrostaye

У Японії скорочується населення, а кількість іноземців рекордно зростає

 • 610249 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Кількість населення Японії скоротилася найшвидшими темпами за всю історію, тоді як кількість іноземців зросла до рекордних 3 мільйонів. Про це свідчать урядові дані, опубліковані у середу, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Згідно з даними в середу, у країні триває старіння нації, а іноземні громадяни відіграють дедалі більшу роль у компенсації скорочення населення. За інформацією про реєстрацію резидентів на 1 січня 2023 року, оприлюдненою Міністерством внутрішніх справ і комунікацій, кількість громадян Японії за 14 років скоротилася приблизно на 800 тисяч осіб до 122,42 мільйона.

Дані свідчать, що кількість японців вперше скоротилася у всіх 47 префектурах. Водночас кількість іноземців, які проживають в країні, становила рекордні 2,99 мільйона, що на 10,7% більше, ніж у 2022 році. Це є найбільшим річним зростанням з того часу, як міністерство почало відстежувати дані десять років тому, пише видання.

Станом на 1 січня 2020 року, безпосередньо перед тим, як у світі поширилася пандемія COVID-19, в Японії проживало 2,87 мільйона іноземців. Згідно з новими даними, загальна чисельність населення Японії скоротилася до 125,42 мільйона, приблизно на 511 000 осіб. Повідомляється, що через низький рівень народжуваності чисельність населення зменшувалася щороку після 2008-го, досягнувши рекордно низького рівня минулого року.

Головний секретар кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно розповів, що уряд прагне розв'язати цю проблему різними способами, включно з працевлаштуванням більшої кількості жінок.

"Щоб забезпечити стабільну робочу силу, уряд сприятиме реформам ринку праці, щоб максимально збільшити зайнятість жінок, людей похилого віку та інших", — сказав він.

Нагадаємо

Населення Європейського Союзу зросло вперше за три роки з 2022 році завдяки міграції, хоча людей померло більше, ніж народилося.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі