u-yaponiyi-na-khrami-yakiy-ye-vsesvitnoyu-spadschinoyu-yunesko-vandali-namalyuvali-kota

У Японії на храмі, який є Всесвітньою спадщиною ЮНЕСКО, вандали намалювали кота

 • 314644 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. На японському храмі восьмого століття Тодайдзі в префектурі Нара, який є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, невідомі намалювали кота. Про це пише УНН, посилаючись на Kyodo News.

Деталі

Японські правоохоронці повідомили, що невідомі, ймовірно за допомогою пальців, створили зображення на дерев'яних дверях будівлі, прибудованих до залу Нігацу-до храму. Вони додали, що наразі розслідують справу як можливе порушення закону про охорону культурних цінностей.

На акт вандалізму звернув увагу працівник храму близько шостої години ранку в четвер, 3 серпня. Зображення довжиною приблизно 43 сантиметри та шириною 30 сантиметрів було вигравіруваним на стіні на висоті приблизно 180 см від землі.

Зазначається, що будівлю, де було виявлено вандалізм, було побудовано під час пізнього періоду Камакура, який тривав близько 150 років до 1333 року. У 1906 році вона була визнана важливою культурною цінністю. Тодайдзі відомий своєю 15-метровою статуєю Великого Будди і входить до числа історичних пам’яток стародавньої Нари в списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо

В італійському місті Неаполь вандали підпалили інсталяцію Мікеланджело Пістолетто "Венера в ганчірʼї", яка знаходилась під відкритим небом.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Чоловік підірвав гранату біля москва-Сіті

     • 369518 переглядiв