u-yaponii-stavsia-potuzhnyi-zemletrus-vypushcheno-poperedzhennia-pro-tsunami

У Японії стався потужний землетрус, випущено попередження про цунамі

 • 13660 переглядiв

На південному заході Японії стався землетрус магнітудою 7,1. Випущено попередження про цунамі для кількох префектур, призупинено рух швидкісних поїздів на Кюсю та Нісі-Кюсю.

Землетрус із попередньою магнітудою 7,1 стався на південному заході Японії в четвер, попередження про цунамі було випущено для Коті, Міядзакі та інших префектур, повідомило метеорологічне агентство Японії, пише УНН з посиланням на Kyodo.

Деталі

Землетрус о 16:43 за місцевим часом стався на глибині близько 30 кілометрів поблизу Міядзакі і був зареєстрований нижче 6 за японською 7-бальною шкалою сейсмічної інтенсивності у місті Нітінан у південній частині префектури, повідомило метеорологічне агентство Японії. Магнітуду було переглянуто з 6,9.

Агентство заявило, що почало розслідування, щоб з'ясувати, чи є зв'язок між поштовхами і потенційним потужним землетрусом траншейного типу вздовж Нанкайського жолоба, що тягнеться від західної до центральної частини Японії.

Попередження про цунамі було випущено для префектур Коті, Ехіме, Оіта, Міядзакі та Кагосіма.

За словами оператора, через землетрус призупинено рух швидкісних поїздів сінкансен (мережа швидкісних залізничних ліній) на Кюсю та Нісі-Кюсю.

Землетрус магнітудою 5,0 стався на півдні Італії02.08.24, 03:24

Популярні

Новини по темі

На Дніпропетровщині збили ворожий дрон

 • 22534 переглядiв

Армія рф вранці обстріляла Костянтинівку: двоє загиблих

 • 22653 переглядiв