ukenru
u-vr-stvoryat-spetskomisiyu-z-pitan-zakhistu-prav-investoriv

У ВР створять спецкомісію з питань захисту прав інвесторів

 • 14824 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Верховна Рада ухвалила проект постанови №2601 про утворення тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів. Відповідне рішення підтримали 319 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Так, проектом постанови пропонується утворити тимчасову спеціальну комісію з метою, зокрема, забезпечення формування та реалізації державної політики з питань створення умов для інвестиційної діяльності в Україні та захисту прав і свобод інвесторів, здійснення збору та аналізу інформації стосовно випадків порушення прав бізнесу органами державної влади України, здійснення аналізу існуючого стану інвестиційної привабливості України та забезпечення підготовки пропозицій щодо внесення змін до законодавчих актів стосовно посилення захисту прав бізнесу.

Додамо, що тимчасова спеціальна комісія утворюється з числа народних депутатів України, які дали на це згоду. Кількісний склад тимчасової спеціальної комісії формується з урахуванням принципу пропорційного представництва депутатських фракцій (депутатських груп).

Нагадаємо, що з 21 травня 2020 року розпочала роботу оновлена Рада експортерів та інвесторів при Міністерстві закордонних справ України (РЕІ). Оновився не лише склад Ради, але і правила її роботи.

Українські Національні Новини

Політика