ukenru
u-vr-rozglyadatimut-pitannya-skorochennya-kilkosti-nardepiv-lishe-vpevnivshis-scho-bude-pidtrimka-zalu-kachura

У ВР розглядатимуть питання скорочення кількості нардепів лише впевнившись, що буде підтримка залу – Качура

 • 17540 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Парламент нестиме політичну відповідальність за результати опитування Президента України Володимира Зеленського щодо зменшення кількості нардепів до 300. Але у ВР розглядатимуть це питання, якщо знатимуть, що є 300 голосів. Про це УНН розповів народний депутат від фракції “Слуга народу” Олександр Качура.

“Опитування юридичної сили не матиме, але матиме політичну силу. Тобто це буде політична відповідальність. В першу чергу це опитування для того, щоб приймати якесь рішення. Якщо Президент України ініціює, то він буде у будь-якому випадку разом зі своєю політично силою, зі своєю командою, нести відповідальність”, - сказав Качура.

Додамо, що у парламенті попередньо схвалено законопроект №1017 про внесення змін до Конституції України щодо зменшення кількості нардепів ВР. А також є висновок Конституційного Суду щодо цього законопроекту.

Відповідаючи на питання, якщо люди проголосують “за” скорочення нардепів, чи будуть розглядати цей законопроект, чи буде створено новий, Качура відповів: “Не буде однозначно. Це ж голоси потрібно, щоб у другому читанні прийняти. Думаю, що якщо народ України вже під час цього опитування висловить свою точку зору на те, що необхідно все-таки скоротити чисельність народних депутатів, то не будуть триматися депутати за цей мандат. Тут питання не в кількості, а в якості однозначно”.

Також нардеп додав, що невідомо, коли у ВР зможуть розглянути законопроект №1017.

“Це залежить від того, чи буде в нас 300 голосів. Я поки що не бачу бажання серед інших парламентських фракцій, окрім нашої, зменшувати чисельність народних депутатів. І це залежить від того, коли він в порядку денному з’явиться, коли ми будемо бачити, що є підтримка цієї ініціативи. Поки що я не бачу підтримки в середині інших політичних сил. Тому що вони б хотіли збільшити кількість народних депутатів, а не зменшити”, - підсумував Качура.

Як повідомляв УНН, Президент Володимир Зеленський заявив, що під час місцевих виборів 25 жовтня поставить українцям п’ять запитань.

Нагадаємо, в Офісі Президента озвучили всі п'ять запитань "опитування Зеленського". Серед яких і питання щодо необхідності скорочення народних депутатів України до 300.

Українські Національні Новини

Політика