ukenru
u-vr-proponuyut-zaboroniti-uryadu-perenositi-robochi-ta-vikhidni-dni

У ВР пропонують заборонити уряду переносити робочі та вихідні дні

 • 14828 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. На розгляд комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів передали законопроект, яким передбачається заборонити уряду переносити вихідні та робочі дні для більш ефективної роботи та збільшення економічного потенціалу України. Про це повідомляє УНН із посиланням на сторінку законопроекту.

Законопроект передбачає узгодження законодавства України із законодавством країн членів Європейського Союзу у питанні перенесення робочих днів з метою більш ефективної співпраці між країнами та збільшення економічного потенціалу України. Пропонується заборонити перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві, в установі або організації.

Зазначається, щороку уряд видає відповідні розпорядження про перенесення тих чи інших робочих днів, що є наступними після святкових або неробочих днів, мотивуючи своє рішення створенням сприятливих умов для використання святкових та неробочих днів, а також раціональним використанням робочого часу.

На думку авторів законопроекту надмірна кількість перенесень робочих днів негативно впливає на продуктивність праці, мінімізує можливості роботи з інвесторами та донорами і назагал формує негативну репутацію бізнеспотенціалу України у світі. Крім того, перенесення робочих днів призводить до 6-денного робочого тижня, подекуди - двічі на місяць, що є порушенням законодавчих вимог до мінімального часу відпочинку працівника, який не може бути зменшеним.

Додамо, ініціатором законопроекту виступила голова профільного комітету Галина Третьякова та інші народні депутати.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив проект розпорядження “Про перенесення робочих днів у 2021 році”, яким передбачається перенесення трьох робочих днів.

Українські Національні Новини

Політика