u-veresni-6000-rosiyan-otrimayut-list-iz-vimogoyu-pokinuti-latviyu-protyagom-trokh-misyatsiv

У вересні 6000 росіян отримають лист із вимогою покинути Латвію протягом трьох місяців

 • 307583 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. У МВС Латвії підтвердили, що восени 6000 громадян росії, які проживають на території країни, отримають листи з проханням покинути її. Про це повідомляє УНН з посиланням на Delfi.Lv.

Деталі

У вересні 6000 громадян росії мають отримати лист від Управління у справах громадянства та міграції з проханням покинути Латвію, повідомив голова Комісії Сейму з громадянства, міграції та згуртування суспільства Інгмарс Лідака. Йдеться про тих, хто не спробував пройти перевірку на отримання статусу постійного жителя ЄС.

«Десь 5-6 тисяч, за моїми прогнозами. Це люди, які не виявили жодного бажання - ні складати іспит, ні отримати тимчасову посвідку на проживання. Тобто ті, які мовчать. Якщо дивитися на закон, який він зараз є, то Управління по справам громадянства просто повинно буде висилати вимогу покинути державу протягом трьох місяців», - заявив Інгмарс Лідака.

У Міністерстві внутрішніх справ підтвердили, що такі листи готуються. За попередніми підрахунками, їх підготували близько 6000. Для виїзду дається три місяці, для того, щоб людина могла виїхати без поспіху.

«Якщо людина продовжує перебувати в Латвії незаконно, то може настати момент, коли державні структури про це дізнаються і, відповідно, нагадають про те, що потрібно виїжджати. Кримінальна відповідальність не передбачена, але передбачена адміністративна, тож людину можуть оштрафувати», - заявив заступник держсекретаря МВС Вілніс Вітоліньш.

Незважаючи на заяви глави МВС Маріса Кучинскіса про те, що поліція не буде ні на кого полювати, як буде в реальності, не ясно. Лідака сумнівається, що законодавство зміниться до 1 вересня.

Однак представник МВС Вітоліньш наголосив, що у цих людей є право отримати будь-який інший дозвіл на перебування в Латвії, наприклад, візу або тимчасовий посвідку на проживання.

Додамо

Товариство "Російський голос для Латвії" закликає переглянути поправки до Закону про імміграцію. Голова правління організації Мартін Левушкан вважає, що до кожного з цих людей має бути індивідуальний підхід і необхідно виявити причини, через які вони не змогли вивчити державну мову і скласти іспит. За словами Левушкана, зараз держава готова забезпечити курсами латиської мови тільки 400 осіб на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія за використання російської мови у школах штрафуватиме до 10 000 євро

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Клименко анонсував зміни у ДСНС

     • 509800 переглядiв