u-velykii-brytanii-na-auktsioni-prodaly-100-richnu-yalynku-za-4-tysiachi-dolariv

У Великій Британії на аукціоні продали 100-річну ялинку за 4 тисячі доларів

 • 35392 переглядiв

Різдвяна ялинка, куплена у 1920 році, була продана на аукціоні у Великобританії за понад 4 000 доларів.

У Великій Британії на аукціоні за понад 4 тис. доларів продали новорічку ялинку, яка була придбана у 1920 році, повідомляє CNN, пише УНН.

Деталі

В англійському графстві Оксфордшир на аукціоні продали 31-дюймове дерево, якому більше століття, з 25 гілками, 12 ягідками та шістьма міні-підсвічниками було продано 3411 фунтів стерлінгів (4328 доларів США).

Різдвяна ялинка була придбана англійці Дороті Грант в Лестерширі в Східному Мідлендсі Англії в 1920 році, коли їй було 8 років. Дороті прикрасила його ватою, щоб імітувати сніг, оскільки дрібнички були розкішю після Першої світової війни,

- йдеться в повідомленні.

Дороті берегла дерево до своєї смерті у віці 101 року у 2014 році, після чого його успадкувала її 84-річна донька Ширлі Холл.

Зазначається, що в релізі до аукціону вказується, що дерево могло бути виготовлено для дорогого лондонського універмагу. Попри те, що воно нагадує перші серійні штучні дерева, які продавав популярний універмаг Woolworths, воно відрізняється від дерев, які там продавали раніше, завдяки декоруванню червоною фарбою на дерев’яній основі.

Нагадаємо

В місті Переяслав, на території Київської області, через сильні пориви вітру сталося падіння головної ялинки, встановленої у парку.

Павло Башинський

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти вдарили по центру Херсона: загинув чоловік

     • 42087 переглядiв

    путін погрожує Фінляндії через вступ до НАТО

     • 46159 переглядiв