u-velikiy-britaniyi-poshkodili-drevnyu-rimsku-pamyatku

У Великій Британії пошкодили древню римську пам'ятку

 • 22153 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Археологічні дослідження підтвердили, що Адріанів вал у Великій Британії було пошкоджено там, де було зрізано знамените платанове дерево, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

В установі "Історична Англія" заявили, що на двох облицювальних каменях були тріщини та фрагменти, які, на їхню думку, були спричинені вандалізмом.

У заяві у соціальних мережах у вівторок ідеться: "Ми провели археологічну оцінку збитків, завданих Адріановому валу, і можемо підтвердити наявність деяких тріщин і фрагментів, які відкололися від двох облицювальних каменів, які, як ми вважаємо, були спричинені вирубкою платана".

Організація заявила, що передала інформацію до поліції та працює з Національним фондом над планом усунення збитків.

Також проводиться аналіз віку зрізаного дерева, яке було забрано на зберігання, доки не ухвалювалося рішення, що з ним робити, додали у відомстві.

Доповнення

Дерево, що стояло на території об'єкта Всесвітньої спадщини у Нортумберленді, у вересні було зрізане бензопилою та впало на римський вал, будівництво якого тривало впродовж 122-128 років н. е. за панування імператора Адріана (76-138).

Поліція Нортумбрії заарештувала чотирьох людей через вирубку.

Дерево висотою 15 м було одним із найбільш фотографованих у Великій Британії і прославилося завдяки сцені з фільму Кевіна Костнера 1991 року "Робін Гуд: Принц злодіїв".

За ним наглядали Управління національного парку Нортумберленда та Національний фонд.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Великій Британії пошкодили древню римську пам'ятку

     • 22153 переглядiв

    В російській брянській області ліквідовано підполковника фсб

     • 24369 переглядiв

    Безпілотники намагались атакувати нафтобазу у Феодосії - ЗМІ

     • 18493 переглядiв