ukenru
u-velikiy-britaniyi-arkheologi-viyavili-reshtki-240-doroslikh-ta-ditey-znaydeni-na-mistsi-kolishnogo-univermagu

У Великій Британії археологи виявили рештки 240 дорослих та дітей, знайдені на місці колишнього універмагу

 • 436361 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. У Великій Британії археологи виявили рештки 240 дорослих та дітей на місці колишнього універмагу, який закрився у 2013 році та, як з'ясувалося, був розташований над 600-річним середньовічним монастирем. Про це повідомляє УНН з посиланням на Daily Mail.

Деталі

Кістки вперше були виявлені на початку цього року будівельниками, які копали фундамент для проекту перепланування колишнього універмагу "Оккі Вайтс", що закрився в 2013 році, але археологи взялися за розкопки лише зараз, внаслідок чого виявили середньовічний чоловічий монастир віком 600 років.

У цьому комплексі знайшли читальні зали, стайні та навіть лікарню.

Зазначається, що близько половини знайдених решток належать дітям, що, на думку експертів, наголошує на їхньому високому рівні смертності у той час. Щодо решти, на думку дослідників, вони стали жертвами битви, оскільки мали травми голови, характерні для стріл або мушкетних куль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Перу археологи знайшли 25 людських скелетів

Крім цього, одна із теорій вчених полягає в тому, що це місце є братською могилою після набігу на місто валлійського принца Овайна Гліндура на початку XV століття.

Також під час розкопок було знайдено черепицю та інші артефакти, які зараз зберігаються у сусідньому занедбаному магазині, де їх сушать та чистять.

Як вважається, чоловічий монастир Домініканського ордену стояв у Гейверфордвесті близько трьох століть. Домініканці, або чорні монахи, мали інші плани, ніж більшість монаших орденів, оскільки вони ходили серед населення, проповідуючи, молячись і навчаючи.

Нагадаємо 

У Перу археологи виявили 76 дитячих скелетів, які колись були принесені у жертву. Крім цього, археологи знайшли залишки невеликих слідів, які пережили дощ та ерозію. Ці сліди, за словами вчених, свідчать про те, що дітей вели з Чан-чану, щоб вони зустріли свій жахливий кінець.

Українські Національні Новини

Культура