ukenru
u-vashingtoni-i-sche-40-mistakh-ssha-vveli-komendantsku-godinu-tramp-proviv-chas-v-bunkeri

У Вашингтоні і ще 40 містах США ввели комендантську годину, Трамп провів час в бункері

 • 23911 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. У столиці США Вашингтоні через триваючі акції протесту введена комендантська година, який триватиме з 23:00 до 06:00 за місцевим часом (з 6:00 до 13:00 за київським часом). Про це оголосила мер міста Мюріел Боузер ввечері в неділю, 31 травня, повідомляє УНН з посиланням на The New York Times, The Washington Post, CNN і DW.

За її наказом місцевих поліцейських підтримають солдати Національної гвардії.

Більше тисячі демонстрантів пройшли маршем по центру столиці США під час антирасистської акції протесту, скандуючи ім'я убитого в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда.

За даними видання The Washington Post, окремі учасники намагалися розпорошити перцевий газ з балончика. Деякі демонстранти розпалили багаття, в які кидали феєрверки і гілки. Поліція застосувала сльозогінний газ.

29 і 30 травня мирні протести в Вашингтоні переросли в заворушення. Деякі демонстранти зводили барикади, підпалювали машини і розмальовували будівлі графіті.

За даними джерел CNN і The New York Times, в розпал протестів президент США Дональд Трамп на деякий час відправився в підземний бункер. Як повідомили ЗМІ, він провів там менше години.

Нагадаємо, протести в США тривають шостий день поспіль. До вечора 31 травня комендантську годину ввели як мінімум в 40 американських містах. Влада 15 штатів задіяла близько 5 тисяч солдатів Національної гвардії або запросила їх підтримку.

Смерть Джорджа Флойда, якого майже десять хвилин душив коліном поліцейський, викликала хвилю протестів не тільки в США, але і в інших країнах світу. Мирні демонстрації пройшли в Німеччині і Великій Британії.

Українські Національні Новини

Новини Світу