u-turechchini-zatrimali-pidozryuvanogo-u-prichetnosti-do-vbivstva-prezidenta-gayiti

У Туреччині затримали підозрюваного у причетності до вбивства президента Гаїті

 • 6245 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Турецька влада заарештувала чоловіка, якого вважають підозрюваним у липневому вбивстві президента Гаїті Жовенеля Моїза. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

53-річний президент Моїз, який вступив на посаду в 2017 році, був застрелений у своїй приватній резиденції, а його дружина була поранена в результаті нападу.

Основними підозрюваними виявилася група колумбійських найманців, хоча нікому не було пред'явлено звинувачень або засуджено у цій справі.

"Я щойно провів телефонну розмову з турецьким міністром, моїм другом Мевлютом Чавушоглу, щоб подякувати Туреччині за арешт Саміра Хандала, одного з осіб, які дуже цікавляться розслідуванням вбивства президента", - написав міністр закордонних справ Гаїті Клод Джозеф в Twitter.

У серпневому звіті поліції Гаїті говориться, що Хандала влаштовував "зустрічі політичного характеру" у своєму будинку в Порт-о-Пренсі, в яких брав участь Еммануель Санон, підозрюваний організатор вбивства, який був заарештований у липні.

Згідно з повідомленням, слідчі, які обшукували резиденцію Санона, знайшли сім гаїтянських паспортів і три палестинські паспорти на ім’я Хандала.

Санон, гаїтянсько-американський лікар, повідомив поліції, що Хандал відправив чотирьох колумбійських охоронців, щоб захистити його під час перебування на Гаїті.

Турецькі ЗМІ повідомили у вівторок, що Хандала, якого розшукували за допомогою червоного повідомлення Інтерполу, влада затримала в аеропорту Стамбула, коли він прямував транзитним рейсом із США в Йорданію.

Додамо

На резиденцію Моїза напали в ніч проти 7 липня, перед смертю його катували. Злочинці смертельно поранили главу держави із вогнепальної зброї, він отримав 12 поранень. Серед ліквідованих убивць президента опинилися троє іноземців.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Боррель та глава МЗС Білорусі провели розмову: деталі

     • 11582 переглядiв

    Швеція підтримує створення військової місії ЄС в Україні

     • 19666 переглядiв

    До Саакашвілі не пустили медичних експертів – омбудсмен

     • 11089 переглядiв

    В Україні на укріплення держкордону витратять ще понад 20 млн грн

     • 15779 переглядiв

    У столиці Уганди Кампалі прогриміли 2 вибухи: 3 людини загинули

     • 17934 переглядiв