ukenru
u-tokio-za-den-do-vidkrittya-olimpiadi-zafiksuvali-mayzhe-2-000-novikh-vipadkiv-covid-19

У Токіо, за день до відкриття Олімпіади, зафіксували майже 2 000 нових випадків COVID-19

 • 16026 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. У четвер, за день до початку Олімпійських ігор в Токіо, показники інфікування COVID-19 досягли шестимісячного максимуму. Побоювання з приводу загострення коронавірусної інфекції під час Ігор все більше наростають. Про це інформує УНН з посиланням на АР.

Деталі

У четвер в Токіо зафіксували 1 979 нових випадків зараження COVID-19, що є найвищим показником з тих пір, як 15 січня було зареєстровано 2 044 випадки.

Прем'єр-міністр Йосіхіде Суга, який сповнений рішучості провести Олімпіаду, ввів в Токіо надзвичайний стан 12 липня, але з тих пір кількість щоденних випадків різко зросла.

Надзвичайні заходи, які в основному включають заборону на продаж алкоголю і скорочення робочого часу для ресторанів і барів, триватимуть до 22 серпня, після закінчення Олімпійських ігор 8 серпня.

Доповнення

З початку пандемії в Японії зареєстровано близько 853 тисяч випадків захворювання і 15 100 випадків смерті, більшість з них - в цьому році.

Олімпійські ігри, відкладені на рік через пандемію, починаються в п'ятницю, 23 липня. Глядачам заборонено відвідувати всі місця проведення заходів в районі Токіо, а в деяких віддалених місцях допускається обмежена кількість глядачів.

Уряд Суги піддався критиці за те, що, на думку деяких експертів, Олімпійські ігри були важливіше здоров'я нації.

Експерти кажуть, що кількість коронавірусної інфекції серед нещеплених людей молодше 50 років різко зростає.

Вакцинація в Японії почалася пізно і повільно, але в травні темпи прискорилися, оскільки уряд наполягав на прискоренні кампанії перед Олімпійськими іграми, хоча з тих пір темпи сповільнилися через брак імпортних вакцин.

Близько 23% японців повністю вакциновані, що набагато нижче рівня, який вважається необхідним для значного впливу на зниження ризику інфікування серед населення в цілому.

У середу експерти попередили, що поширення COVID-19 в Токіо, ймовірно, продовжить погіршуватися в найближчі тижні.

Українські Національні Новини

Новини Світу