u-tayvani-zakrivayut-shkoli-ta-pidpriyemstva-cherez-tayfun-kanun

У Тайвані закривають школи та підприємства через тайфун "Канун"

 • 334393 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Північ Тайваню у четвер зіткнулася із закриттям підприємств і шкіл, а також скасуванням десятків рейсів авіакомпаній через тайфун "Канун", який пройшов поблизу північного сходу острова, повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

У четвер у північному Тайвані закрили підприємства та школи, а авіакомпанії скасували десятки рейсів через тайфун "Канун", який обійшов північно-східне узбережжя острова. Зазначається, що попередження про повені та сильні вітри призвели до цих заходів.

Також в Тайбеї, столиці Тайваню, метрополітен працював у скороченому режимі, а сотні солдатів були розміщені в найближчих містах для готовності реагувати на стихійні лиха.

Тайфун "Канун" був класифікований Бюро погоди Тайваню як другий за потужністю тайфун, його максимальна швидкість вітру становила 198 км/год.

Станом на 9:15 за тайбейським часом, центр тайфуну знаходився за 360 км від Тайбея в Східно-Китайському морі, рухаючись на захід зі швидкістю близько 5 км/год.

Прогнозується, що тайфун пройде повз північне узбережжя Тайваню пізно ввечері у четвер, а потім різко змінить напрямок на північний схід у п'ятницю. Це призведе до загальної кількості опадів до 0,6 метра у гірському центральному Тайвані та 0,3 метра дощу в горах навколо Тайбея.

Нагадаємо

У столичному регіоні Китаю пройшли найсильніші дощі з початку обліку 140 років тому, повінь призвела до загибелі щонайменше 20 людей, а ще 27 вважаються зниклими безвісти. 

With Typhoon Khanun nearby, parts of northern Taiwan are having a "typhoon day." Schools, government offices and some restaurants will be closed while the storm passes. pic.twitter.com/KdKENG9C6b

— TaiwanPlus (@taiwanplusnews) August 3, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Пентагон та МЗС Китаю обговорили відносини

     • 271242 переглядiв

    У Каталонії оголосили режим НС через посуху

     • 312017 переглядiв