ukenru
u-stolitsi-vikrito-masshtabnu-budivelnu-aferu

У столиці викрито масштабну будівельну аферу

 • 17831 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. У Києві викрито аферу з незаконного будівництва двох житлових комплексів, організатори якої заволоділи 55 млн гривень, інвестованих громадянами у вказане будівництво. Про це УНН повідомили в прес-службі ДФС України в місті Київ.

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Києва спільно із працівниками Національної поліції викрили масштабну будівельну аферу у двох районах столиці.

Слідством встановлено, що впродовж 2016-2019 років фігуранти самовільно захопили земельні ділянки на території двох районів, а до Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Києві подали декларацію про початок будівельних робіт, до якої внесли завідомо неправдиві відомості про видані містобудівні умови та обмеження.

Окрім того, у ході злочинної діяльності правопорушники заволоділи коштами громадян на загальну суму понад 55 млн грн, які сплачувались останніми в якості інвестицій в будівництво.

За результатами 7 санкціонованих обшуків, проведених за місцями проживання фігурантів та в їх автомобілях, вилучено документацію, що підтверджує злочинну діяльність фігурантів, зокрема, незаконне будівництво ЖК, печатки підконтрольних підприємств та кліше підпису.

Окрім того, всім членами організованої групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухиляння від сплати податків), ч. 3 ст. 28, ч. ч. 2,3 ст. 197-1 (самовільне заволодіння землею); ч. 2 ст. 366 (службове підроблення); ч. 5 ст. 191 (Порушення обов'язків щодо охорони майна); ч. 3 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права), ч. ч. 1,3,4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків); ч. 2 ст. 209; ч. 2 ст. 382 КК України, а організатора незаконної діяльності під час обшуків затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо накладання арешту на майно правопорушників, а організатора за рішенням суду відпустили під заставу у розмірі 8 мільйонів гривень. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, на Вінниччині судитимуть шахрая, який незаконно заволодів майже 4 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП