ukenru
u-ssha-zatverdili-paket-bezpekovoyi-dopomogi-ukrayini-u-sumi-250-mln-dolariv

У США затвердили пакет безпекової допомоги Україні у сумі 250 млн доларів

 • 15575 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Конгрес США затвердив пакет безпекової допомоги Україні на 2020 фінансовий рік на суму 250 млн доларів за програмою "Ініціатива безпекової допомоги Україні". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони.

"Сьогодні, 11 червня, відповідно до рекомендацій Міністерства оборони США, Конгрес США затвердив пакет безпекової допомоги Україні на 2020 фінансовий рік на суму 250 млн дол. США за програмою "Ініціатива безпекової допомоги Україні". Зазначене рішення є черговим визнанням з боку США того, що Україна продовжує успішно реформувати сектор безпеки і оборони, відповідно до цілей європейської та євроатлантичної інтеграції та стандартів НАТО", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цьогорічний пакет безпекової допомоги передбачає надання Україні різноманітних засобів спостереження, контрбатарейної боротьби, транспортних засобів, медичного обладнання, систем забезпечення кібернетичної безпеки та протидії російській пропаганді, тощо.

"Важливе місце у ньому посідає підтримка Військово-Морських Сил України, що має сприяти встановленню стабільності та безпеки в Азовсько-Чорноморському регіоні. Надані засоби спрямовані на посилення бойових спроможностей ЗСУ для протидії російській агресії, збереженню життів та здоров’я Українських воїнів, які відстоюють суверенітет та територіальну цілісність нашої держави", - заявили в Міноборони.

Нагадаємо, за інформацією експосла США, Україні у найближчі півроку не варто очікувати на активізацію підтримки від Сполучених Штатів Америки, оскільки президент Дональд Трамп сконцентрований на вирішенні внутрішніх проблем і підготовці до майбутніх виборів.

Українські Національні Новини

Політика