ukenru
u-ssha-zafiksovano-naybilshu-kilkist-uragannikh-poriviv-vitru-za-odin-den-ponad-500-tisyach-lyudey-zalishilis-bez-elektroenergiyi

У США зафіксовано найбільшу кількість ураганних поривів вітру за один день. Понад 500 тисяч людей залишились без електроенергії

 • 23741 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Національна метеорологічна служба США (NWS) повідомила, що було зареєстровано найбільшу кількість ураганних поривів вітру за один день. Сильний вітер залишив без світла понад 550 000 людей. Про це пише УНН з посиланням на The Washington Post.

Деталі

Понад 55 поривів вітру швидкістю понад 121 км/год було зареєстровано в ряді штатів в основному на Середньому Заході, повідомив Центр прогнозування штормів NWS в Твіттер. Центр також зареєстрував 19 смерчів.

Сувора погода викликала перебої у подачі електроенергії та збій у роботі міжнародного аеропорту Канзас-Сіті, а також стала приводом для повідомлень про лісові пожежі.

Понад 36 мільйонів людей від Нью-Мексико до Мічигану отримали попередження про сильний вітер. Сильні пориви знесли дахи будинків та повалили тракторний причеп на шосе від Колорадо до Айови.

За даними PowerOutage.us, які відстежують перебої в роботі електроенергії, понад 390 тисяч людей залишились без електроенергії в Вісконсині та Мічигані. Майже 45 тисяч залишилися без світла в Айові, майже 42 тисячі у Канзасі і ще тисячі в Іллінойсі, Колорадо, Небрасці, Міссурі та Міннесоті. Компанія MidAmerican Energy, яка обслуговує частини Айови, заявила, що може пройти до трьох днів, перш ніж подача електроенергії буде відновлена "через значну шкоду".

Відсутність електроенергії взимку в цих штатах зазвичай призводить до того, що люди залишаються без тепла в умовах сильного морозу.

Додамо

74 особи загинули в штаті Кентуккі і 14 - у сусідніх штатах США після того, як у п'ятницю регіоном прокотилася низка торнадо.

Українські Національні Новини

Новини Світу