ukenru
u-ssha-vpershe-zapustili-raketu-nadlegkogo-klasu-electron-z-korisnim-navantazhennyam

У США вперше запустили ракету надлегкого класу Electron з корисним навантаженням

 • 14976 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Прес-служба американської Rocket Lab заявила про те, що компанією вперше проведений запуск єдиної в світі діючої ракети надлегкого класу Electron з корисним навантаженням, інформує УНН з посиланням на офіційний Twitter-акаунт компанії.

Старт проведено 21 січня 2018 року з майданчика Launch Complex 1, розташованого на узбережжі північної частини Нової Зеландії. На орбіту виведено приватні наносупутники Dove Pioneer і два Lemur-2.

Ракета Electron створена з використанням композитних матеріалів і технології тривимірного друку, що дозволяє оперативно робити і запускати цей носій. У рік Rocket Lab планує проводити до 50 стартів носія. Надлегка двоступенева ракета Electron призначена для виведення на низьку навколоземну орбіту корисного навантаження масою до 250 кілограмів. Вартість пуску ракети не перевищує 6,6 мільйона доларів.

В даний час в світі немає діючої ракети такого класу, яка стартує з наземного майданчику. Є лише орбітальні (запускаються з літака) ракети, наприклад, Pegasus.

Як повідомляв УНН, американська ракета-носій Atlas V із супутником GEO-4 військового призначення стартувала 19 січня з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида).

Українські Національні Новини

Економіка