ukenru
u-ssha-vinesli-noviy-obvinuvalniy-visnovok-schodo-assanzha

У США винесли новий обвинувальний висновок щодо Ассанжа

 • 11576 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу винесли другий обвинувальний висновок, за яким його підозрюють "у одному з найбільших розкрадань секретної інформації в історії США". Про це повідомляє DW, інформує УНН.

"Федеральне велике журі - розширена колегія присяжних у США - винесла другий обвинувальний висновок щодо засновника організації WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Його підозрюють "у одному з найбільших розкрадань секретної інформації в історії Сполучених Штатів", - повідомили в американському міністерстві юстиції.

Зазначається, що йдеться про можливу змову австралійця з хакерами, які мають відношення до групи Anonymous.

"Документ не містить нових злочинних епізодів на додаток до 18 статей, перерахованих у першому обвинувальному висновку у травні 2019 року. Однак він дійсно розширює масштаб змови навколо передбачуваних комп'ютерних зломів, в яких Ассанжа звинуватили раніше", - йдеться у повідомленні.

Раніше стало відомо, що слухання у Великій Британії з питання про екстрадицію Ассанжа до США перенесені через пандемію як мінімум на вересень.

Нагадаємо, у лютому в Британії почалися слухання щодо екстрадиції Ассанжа до США. 48-річний Ассанж перебуває в розшуку у США за 18-ма звинуваченнями, в тому числі шпигунстві. Йому загрожує до 175 років в’язниці, якщо його визнають винним.

Після арешту у квітні 2019 року Ассанж, його адвокати та прихильники виступають проти екстрадиції до Сполучених Штатів. На їхню думку, правосуддя в США не буде чесним.

У 2010 році проєкт WikiLeaks почав публікувати тисячі засекречених американських військових документів, пов’язаних зі збройними конфліктами на Близькому Сході.

У 2012 році Джуліан Ассанж сховався в посольстві Еквадору в Лондоні, щоб уникнути видачі до Швеції у зв’язку зі звинуваченням у зґвалтуванні. Сам Ассанж відкидав звинувачення, а в листопаді 2019 року прокуратура Швеції закрила справу. До того еквадорська влада позбавила Ассанжа притулку і видала британській владі.

Як повідомлялося раніше в УНН, Ассанж не зміг взяти участь в слуханнях у Лондоні щодо його екстрадиції до США через хворобу.

Українські Національні Новини

Новини Світу