u-ssha-vahaiutsia-cherez-zastosuvannia-zsu-yikhnoi-zbroi-u-kurskii-oblasti-reuters

У США вагаються через застосування ЗСУ їхньої зброї у курській області - Reuters

 • 37026 переглядiв

США вважають вторгнення України в Курську область захисним кроком, але висловлюють занепокоєння щодо подальшого просування. Вашингтон намагається визначити цілі України та оцінити використання американської зброї.

Поки що у США вважають несподіване вторгнення України в курську область рф захисним кроком, що дозволяє Києву використовувати американську техніку, але вони висловили занепокоєння щодо можливих ускладнень у міру того, як українські війська просуваються вглиб російської території. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Американські офіційні особи заявили, що головні цілі Києва залишаються незрозумілими.

Це ускладнює політику тим більше чим більше вони просуваються в росію без визначених умов,

- сказав американський посадовець на умовах анонімності.

За його словами, якщо Україна почне захоплювати села та інші невійськові об'єкти, використовуючи американську зброю і техніку, це може викликати питання про те, чи перебуває вона в рамках обмежень, накладених Вашингтоном.

Інший посадовець повідомив, що політика Вашингтона у сфері озброєнь не розрахована на те, що Україна вторгнеться в росію, хоча технічно Київ дотримується цих обмежень. Як наслідок, за його словами, адміністрація президента Джо Байдена не зайняла сильної публічної позиції на підтримку чи засудження цієї операції.

Було незрозуміло, яка саме зброя чи техніка американського виробництва була використана під час вторгнення.

Адміністрація працює над тим, щоб визначити, які насправді цілі переслідує Україна у своєму наступі, який, за словами американських посадовців, застав Вашингтон зненацька.

Нагадаємо

Президент США Джо Байден заявив, що вторгнення українських військ у Курську область ставить Путіна перед складним питанням. Байден підтвердив постійний контакт з українцями, але відмовився коментувати деталі активної фази операції.

Популярні

Новини по темі

У Києві лунають вибухи, працює ППО

 • 25528 переглядiв

У Києві та низці областей оголошено повітряну тривогу

 • 26107 переглядiв

Байден підтримує перевибори у Венесуелі

 • 10915 переглядiв