ukenru
u-ssha-stvorili-muziku-chumatskogo-shlyakhu

У США створили музику Чумацького шляху

 • 14826 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. За допомогою спеціальної програми, яка створює музику за допомогою алгоритмів, у США перетворили на музику рух міжзоряних газових хмар. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу американського університету Массачусетса.

Американський астроном Марк Хейєр, вніс у програму, яка перетворює математичні алгоритми на звуки музики, данні про рух газових хмар у космосі, а саме у галактиці Чумацький шлях, за останні 20 років. Були враховані види газів та їх швидкість.

Синій колір і високі ноти для газу, що йде до Землі, і червоний колір, і низькі ноти для віддалення газу. Чим більша інтенсивність газу, тим довшою нотою він позначається.

Як повідомляв УНН, Європейське космічне агентство (ЕКА) провело "перепис" Чумацького Шляху, оприлюднивши другий великий випуск даних місії Gaia.

Космічний телескоп Gaia почав сканувати небо в 2014 році, а у вересні 2016 року було опубліковано перший набір даних про 1,1 млрд зірок. Другий випуск значно розширив обсяг інформації: використовуючи півмільйона яскравих далеких квазарів як небесну "систему відліку", Gaia визначив координати близько 1,7 млрд зірок і каталогізував рух 1,3 млрд з них.

Українські Національні Новини

Технології