u-ssha-startuie-zizd-respublikanskoi-partii-de-trampa-maiut-zatverdyty-kandydatom-na-posadu-prezydenta-zmi

У США стартує з'їзд Республіканської партії, де Трампа мають затвердити кандидатом на посаду президента - ЗМІ

 • 40564 переглядiв

З’їзд Республіканської партії у США триватиме з 15 по 18 липня. На ньому також очікується, що Трамп оголосить, хто саме складає йому компанію у президентських перегонах як кандидат у віцепрезиденти.

В місті Мілуокі, штат Вісконсин стартує з'їзд Республіканської партії, на якому делегати мають офіційно затвердити експрезидента США Дональда Трампа кандидатом на посаду президента США. Цей з’їзд триватиме з 15 по 18 липня. На ньому також очікується, що Трамп оголосить, хто саме складає йому компанію у президентських перегонах як кандидат у віцепрезиденти. Згідно з планом з’їзду, офіційне оголошення кандидата на пост президента від Республіканської партії відбудеться в останній день з'їзду – 18 липня, передає УНН із посиланням на Голос Америки.

Деталі

З’їзд відбувається на тлі драматичних подій – під час мітингу в Пенсильванії відбувся замах на Трампа, в результаті якого він і глядачі отримали поранення, а одна людина загинула. Колишній президент США планує взяти участь в з’їзді в Мілуокі, попри напад, заявив він у дописі у соцмережі Truth Social.

"Я справді люблю нашу країну і всіх вас і з нетерпінням чекаю на можливість звернутись до нашої величної нації цього тижня у Вісконсині", – написав Трамп.

На тлі замаху, і Трамп, і чинний президент США Джо Байден закликали країну до національної єдності та спокою.

"Я мав би бути мертвим": Трамп поділився "сюрреалістичним досвідом" пережитого замаху15.07.24, 15:36

В американських медіа наголошують, що серед імовірних претендентів на кандидати у віцепрезиденти від Республіканської партії – сенатор від Флориди Марко Рубіо, сенатор від Огайо Джей Ді Венс, а також губернатор Північної Дакоти Даг Бургум. Також, за інформацією видання Bloomberg, Трамп після замаху зателефонував своїй колишній суперниці у боротьбі на республіканських праймеріз Ніккі Гейлі та запропонував відвідати з'їзд Республіканської партії у Мілуокі, намагаючись спробувати об’єднати партію.

Саме повідомлення про єдності країни Трамп намагався передати напередодні з'їзду. "Це шанс зібрати разом усю країну, навіть увесь світ. Мова (на з'їзді) буде зовсім іншою, зовсім не такою, якою вона була б два дні тому", – сказав Трамп в інтерв'ю газеті Washington Examiner.

Трамп прибув до Мілуокі на з'їзд Республіканської партії15.07.24, 06:55

На з'їзді в Мілуокі посилюють заходи безпеки. Учасники з’їзду наголошують, що атака на Дональда Трампа лише об’єднує їх навколо кандидата.

"Це зробило всіх нас, включно із президентом Трампом, більш рішучими боротися та перемагати. Президент Трамп має той самий дух, що й Вінстон Черчилль, який казав: "Ми будемо битися з ними на пляжах. Ми будемо битися з ними в містах. Ми будемо боротися з ними на вулицях". І цього разу ми будемо боротися і перемагати", – говорить у коментарі Голосу Америки делегат із Південної Кароліни Гаррісон Маселвайт.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Голос Америки, президент США Джо Байден закликав країну до єднання і знову засудив спробу вбивства колишнього президента США Дональда Трампа та висловив співчуття родині загиблого під час атаки та постраждалим.  

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі