u-ssha-skhvalili-zakonoproyekt-pro-zaboronu-tiktok

У США схвалили законопроєкт про заборону TikTok

 • 1063903 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Комітет палати представників з іноземних справ Конгресу США проголосував за ухвалення закону, що спростив би заборону TikTok у Сполучених Штатах. Це дозволить адміністрації Байдена вводити загальнонаціональну заборону TikTok відповідно до Закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження (IEEPA). Про це повідомляє CNN, передає УНН.

Деталі

Згідно тексту законопроєкту, пропонується накласти санкції на TikTok і компанію ByteDance, до якої належить соцмережа, якщо буде доведено, що вони могли свідомо передати дані користувачів TikTok “будь-якій іноземній особі”, що співпрацює з китайським урядом.

Санкції також знадобляться, якщо адміністрація Байдена визнає, що компанії допомагали китайському уряду брати участь у стеженні, хакерстві, цензурі або зборі розвідданих; сприяли втручанню у вибори в Сполучених Штатах або в іншій демократичній країні-партнері; допомагати китайському уряду впливати на формування політики США.

У США побоюються, що уряд Китаю може чинити тиск на TikTok або ByteDance, аби ті передавали особисту інформацію своїх користувачів у США. Офіційні особи заявили, що ці дані можуть принести користь Китаю, сприяючи цілеспрямованим кампаніям з дезінформації або з метою розвідки.

У своїй заяві речник TikTok Брук Оберветтер закликала адміністрацію Байдена завершити пропоновану угоду про національну безпеку, над якою працювали роками і яка покликана вирішити ці проблеми.

«Заборона TikTok у США – це заборона на експорт американської культури та цінностей для понад мільярда людей, які користуються нашим сервісом у всьому світі. Ми розчаровані тим, що цей поспішний законодавчий акт просувається вперед, незважаючи на його значний негативний вплив на права свободи слова мільйонів американців, які користуються та люблять TikTok», – заявила речниця TikTok Брук Оберветтер у відповідь на законопроєкт.

Нагадаємо

Нещодавно Канада заборонила TikTok на державних мобільних пристроях через проблеми з безпекою даних після аналогічної заборони Європейського Союзу минулого тижня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У США схвалили законопроєкт про заборону TikTok

     • 1063903 переглядiв

    Комуністична партія В'єтнаму висунула нового президента

     • 1001347 переглядiв

    Іран може створити матеріали для ядерної бомби за 12 днів

     • 849329 переглядiв