u-ssha-proveli-nove-opituvannya-schodo-vidpravki-zbroyi-ukrayini-ta-izrayilyu-rezultati

У США провели нове опитування щодо відправки зброї Україні та Ізраїлю: результати

 • 106614 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Громадська підтримка у США війни Ізраїлю проти бойовиків ХАМАС у секторі Гази зменшується. Лише 31% респондентів заявили, що підтримують відправку Ізраїлю зброї, і 41% людей, які взяли участь в опитуванні, сказали, що вони підтримують відправку зброї Україні, повідомляє з посиланням на спільне з Ipsos опитування агентство Reuters, пише УНН.

Деталі

Близько 32% респондентів під час дводенного опитування громадської думки, яке завершилося у вівторок, відповіли, що «США повинні підтримати Ізраїль», коли їх запитали, яку роль Сполучені Штати мають взяти на себе у бойових діях. Це менше порівняно з 41%, які сказали, що США повинні підтримати Ізраїль в опитуванні Reuters/Ipsos, проведеному 12-13 жовтня.

Частка тих, хто каже, що «США повинні бути нейтральним посередником», у новому опитуванні зросла до 39% з 27% місяцем раніше. Чотири відсотки респондентів у опитуванні сказали, що США повинні підтримувати палестинців, а 15% сказали, що США взагалі не повинні брати участь у цьому. Обидва показники схожі на ті, що були місяць тому.

Як вказано, спостерігалося падіння підтримки США як серед демократів, так і серед республіканців, а особливо серед респондентів старшого віку

Близько 68% респондентів опитування Reuters/Ipsos заявили, що вони згодні з твердженням, що «Ізраїль повинен оголосити про припинення вогню та спробувати вести переговори». Приблизно три чверті демократів і половина республіканців в опитуванні підтримали ідею припинення вогню.

Потенційно тривожним знаком для Ізраїлю, вказує видання, є те, що "лише 31% респондентів заявили, що підтримують відправку Ізраїлю зброї, тоді як 43% виступили проти цієї ідеї". Решта сказали, що не впевнені. Підтримка надсилання зброї Ізраїлю була більшою серед республіканців, тоді як приблизно половина демократів були проти.

Для порівняння, як зазначається, "41% людей, які взяли участь в опитуванні, сказали, що вони підтримують відправку зброї Україні в її боротьбі проти російського вторгнення, яке триває майже 21 місяць, у порівнянні з 32%, які були проти, а решта не впевнені". Що стосується України, то підтримка надсилання зброї була сильнішою серед демократів.

Довідково

Опитування Reuters/Ipsos проводилося онлайн і по всій країні, опитано 1006 дорослих американців. Інтервал достовірності, запас точності, становить близько чотирьох відсоткових пунктів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У ВР створять групу для розробки Закону про лобізм

     • 42756 переглядiв