ukenru
u-ssha-privitali-ptsu-z-drugoyu-richnitseyu-otrimannya-tomosu-pro-avtokefaliyu

У США привітали ПЦУ з другою річницею отримання Томосу про автокефалію

 • 13039 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Сполучені Штати вітають Православну Церкву України з другою річницею отримання Томосу про автокефалію та підтверджують свою непохитну підтримку суверенної, незалежної України. Про це у відеозверненні сказала Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, передає УНН.

"Вітаємо Православну церкву України з другою річницею отримання Томосу про автокефалію від Вселенського патріарха Варфоломія І. Здобуття Томосу стало історичним досягненням у час, коли українці визначають своє власне майбутнє. Протягом останніх двох років церкви в Україні та за її межами продовжували визнавати Православну Церкву України автокефальною церквою під керівництвом Митрополита Епіфанія. Релігійна свобода – це загальне право людини, яке ми підтримуємо в Україні та в усьому світі", - сказала Квін.

З її слів, усі члени релігійних груп повинні мати можливість сповідувати свою релігію відповідно до їхніх переконань і без зовнішнього втручання.

"У другу річницю цієї історичної події Сполучені Штати підтверджують свою непохитну підтримку суверенної, незалежної України і висловлюють найщиріші вітання Митрополиту Епіфанію і усім членам Православної Церкви України", - зазначила дипломат.

Нагадаємо, українські дипломати напередодні вирушили до Стамбула для участі в святкових літургіях, які служитимуться Вселенським Патріархом Варфоломієм сьогодні – у переддень річниці надання Томосу Православній Церкві України.

Як повідомляв УНН, Томос про автокефалію голові помісної православної церкви в Україні був вручений у Константинополі 6 січня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика