u-ssha-poperedzhaiut-pro-pidrobky-likiv-vid-diabetu-ozempic

У США попереджають про підробки ліків від діабету Ozempic

 • 30842 переглядiв

Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) попередило про підроблені ліки від цукрового діабету в ланцюжку поставок у США, порадивши перевіряти конкретні партії та серійні номери.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США попередило споживачів про підроблені ліки від діабету Ozempic, які були виявлені в ланцюзі постачання медикаментів. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Управління заявило, що продовжить розслідування підроблених ін’єкцій Ozempic і вилучило тисячі одиниць, додавши, що деякі з підробок все ще можуть бути у продажу.

Датський виробник ліків Novo Nordisk і FDA тестують вилучені продукти і поки не мають інформації про приналежність, якість або безпеку ліків, повідомило агентство.

Виробник ліків повідомив, що конфіскації відбулися на складах за межами авторизованого ланцюга поставок компанії.

Агентство заявило, що голки з вилучених ін'єкцій підроблені, і їхня стерильність не може бути підтверджена, що створює додатковий ризик інфікування пацієнтів.

Ліки можуть з'явитись до кінця десятиліття: BioNTech успішно випробувала вакцину проти раку27.11.23, 15:13

Інші підтверджені підроблені компоненти вилучених продуктів включають етикетку ручки та супровідну інформацію про медичного працівника та пацієнта, а також картонну упаковку.

Управління закликало дистриб’юторів ліків, роздрібні аптеки, медичних працівників і пацієнтів перевіряти ліки, які вони отримали, і не розповсюджувати, і не використовувати ліки, позначені номером партії NAR0074 і серійним номером 430834149057.

Доповнення

Попит на Ozempic перевищує пропозицію у Сполучених Штатах, Німеччині та Британії, оскільки Ozempic призводить до різкої втрати ваги, тому часто люди використовують його не за призначення, а для схуднення, тобто не для його дозволеного використання.

Лілія Подоляк

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    У США попереджають про підробки ліків від діабету Ozempic

     • 30842 переглядiв

    Франція закриває своє посольство у Нігері

     • 31036 переглядiв

    На Одещині вибухи, працює ППО

     • 42129 переглядiв

    На Хмельниччині вибухи, працює ППО

     • 35178 переглядiв

    Один поранений у Києві внаслідок атаки російських БПЛА

     • 37218 переглядiв