ukenru
u-ssha-pomer-biolog-yakogo-nazivali-darvinom-suchasnosti

У США помер біолог, якого називали "Дарвіном сучасності"

 • 20567 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. В американському штаті Массачусетс у 92 роки помер видатний біолог, двічі лауреат Пулітцерівської премії, професор Гарвардського університету Едвард Осборн Вілсон. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт його фонду E.O.Wilson Biodiversity Foundation.

Деталі

Зазначають, що Вілсон помер 26 грудня у місті Берлінгтон.

"Його даром була глибока віра в людей і в нашу людську рішучість врятувати світ природи", — ідеться у повідомленні.

Вілсона називали "Дарвіном сучасності" та "людиною-мурахою" за його значний внесок в ентомологію (наука, яка вивчає комах). Він відкрив та описав понад 300 нових видів мурах.

Про причини смерті біолога поки не повідомляють.

Додамо

Едвард Осборн Вілсон народився 10 червня 1929 року у місті Бірмінгем (штат Алабама, США).

1955 року він захистив дисертацію в Гарвардському університеті, а майже за 10 років став професором зоології у цьому виші.

Вілсон написав понад 30 книг та 100 наукових праць. Зокрема, у 1975 році працю "Соціобіологія: Новий синтез", в якій вперше за допомогою еволюційних механізмів було пояснено такі типи соціальної поведінки тварин (здебільшого мурах) як альтруїзм та агресія. 

1995 року біолог став одним із 25 найвпливовіших американців за версією видання Time, а 2005 року журнал Foreign Policy вніс його до списку 100 провідних інтелектуалів світу.  

Українські Національні Новини

Суспільство