ukenru
u-ssha-na-obgovorenni-tragediyi-mh17-zaklikali-posilyuvati-sanktsiyi-proti-rf

У США на обговоренні трагедії MH17 закликали посилювати санкції проти РФ

 • 7571 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Посол України в США Валерій Чалий у вівторок взяв участь у круглому столі "Fifth Anniversary of Tragedy with MH17", проведеному американським аналітичним центром American Foreign Policy Council у Вашингтоні. На заході дипломат закликав США та інших партнерів України посилювати санкційний тиск на Росію. Про це йдеться в повідомленні посольства України в США у Facebook, передає УНН.

Так, Чалий разом із заступником помічника Державного секретаря США Джорджем Кентом відкрив захід, подякувавши від імені української сторони Сполученим Штатам Америки за підтримку у відновленні правди та збереженні фокусу уваги на розслідуванні подій, які призвели до катастрофи та загибелі 298 дітей, чоловіків і жінок у липні 2014 року.

Під час вступного слова посол відзначив, що збиття літака МН17 є яскравим прикладом того, як Росія спонсорує тероризм в Україні і поза її межами. Він закликав США та інших партнерів України посилювати санкційний тиск на Росію. Також посол розповів про зусилля України, спрямовані на забезпечення максимального співробітництва зі слідством.

В обговоренні взяли участь представники експертного середовища, які працюють над темою MH17 та розслідуванням фактів трагедії, зокрема, науковий дослідник Центру аналізу європейскої політики (CEPA) Дональд Дженсен, представник Future Life, Inc., яка займається технологією біометричного дослідження поведінки людини, Аарон Бродський та Ерік Толер, координатор порталу журналістських розслідувань Bellingcat, який представив аудиторії презентацію щодо причетних російських військових та їхнього керівництва до збиття літака MH17.

Як повідомляв УНН, сьогодні, 17 липня, п'яті роковини катастрофи MH17 на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика