ukenru
u-sluzi-narodu-zaklikali-dopomogti-venediktoviy-stati-uspishnim-genprokurorom

У "Слузі народу" закликали допомогти Венедіктовій стати "успішним генпрокурором"

 • 10968 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Ірина Венедіктова хороший генпрокурор, вона розпочала позитивний процес. Змінювати її немає бажання і їй потрібно допомогти, щоб вона була "успішним генпрокурором". Про це сказав народний депутат від фракції "Слуга народу", заступник голови парламентського комітету з питань організації державної влади Олександр Качура в інтерв’ю "Радіо Свобода", передає УНН.

"Якщо говорити про Венедіктову, то вона – хороший генпрокурор, на мій погляд. Але треба, мабуть, краще було б вибудувати процеси всередині команди. Вона на своєму місці знаходиться. Я їй всім, чим можу, буду допомагати", - зазначив Качура.

За його словами, у парламенті зараз немає дискусій щодо звільнення серед значної кількості народних депутатів.

"Той процес, який вона розпочала, я вважаю, що він позитивний. Чи є у нас вже притягнуті до відповідальності вищі посадові особи? Мабуть, немає. Але, чи це питання до генерального прокурора? Це ж суд ухвалює рішення і притягує до відповідальності. Тому я буду все робити для того, аби Ірина Венедіктова була успішним генеральним прокурором. І я б не хотів, щоб ми знову змінювали її на нового генерального прокурора і потім чекали результат. Давайте допоможемо генеральному прокурору, щоб він був успішним", - додав нардеп.

Він додав, що не сумнівається у принциповості Венедіктової і у її незалежності.

"Але чи дозволяє їй та розпочато-реформована прокуратура і ті конкурси, які зараз відбуваються, ефективно працювати? Мабуть, ні", - додав Качура.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повинна показати результати до кінця року.

Українські Національні Новини

Політика