ukenru
u-sluzhbi-zaynyatosti-nazvali-naybilsh-zatrebuvanikh-spetsialistiv-u-stolitsi

У службі зайнятості назвали найбільш затребуваних спеціалістів у столиці

 • 12740 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Велика кількість вакансій у столичній службі зайнятості є пропозиціями роботи для кваліфікованих робітників - слюсарів, електромонтерів, електрогазозварників. Попит є і на медсестер та освітян з досвідом роботи. Про це УНН повідомили у пресслужбі Київського міського центру зайнятості.

"З початку 2020 року до столичної служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні звернулися 4,8 тис. громадян. За цей же час до служби зайнятості надійшла інформація про 18 тисяч вільних робочих місць від підприємств", - повідомили у службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві до служби зайнятості за місяць звернулися 3,4 тисячі осіб у пошуках роботи

Як зазначається, 66% вакансій, які надійшли до столичної служби зайнятості, - це пропозиція роботи для:

  • кваліфікованих робітників (слюсар-сантехнік, слюсар-ремонтник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрогазозварник);
  • працівників сфери обслуговування та торгівлі (продавець-консультант, охоронник, помічник вихователя, кухар, продавець продовольчих товарів, молодша медична сестра з догляду за хворими);
  • представників найпростіших професій (підсобні робітники, вантажники, прибиральники, двірники, підсобні робітники).

Також вказано, що зберігається високий попит на професіоналів з досвідом роботи (сестра медична, вчитель загальноосвітнього навчального закладу, вихователь дошкільного навчального закладу, бухгалтер).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З березня в Україні зросте допомога по безробіттю

"У той же час майже 89% безробітних, які на початок лютого перебували на обліку в столичній службі зайнятості, - професійні фахівці. Разом з тим, серед вакансій, інформацію про які Київський міський центр зайнятості отримав від роботодавців, лише 34% - для відповідної категорії. В середньому на 1 вакансію претендують 3 професійних фахівці, зокрема, серед тих, хто займав керівні посади – 12 осіб", - додали у центрі зайнятості.

Нагадаємо, раніше УНН у службі зайнятості розповіли, кому у Києві важко знайти роботу. За даними служби, найбільші труднощі з працевлаштуванням відчувають так звані "білі комірці".

Українські Національні Новини

Економіка