ukenru
u-shkoli-volini-ne-puskayut-bez-scheplennya-vid-koru

У школи волині не пускають без щеплення від кору

 • 12031 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Понад тисячу дітей не допустили до шкільних занять на Волині через відсутність щеплення проти кору. Про це повідомила заступник начальника управління освіти Тетяна Силка під час оперативної наради, передає УНН з посилання на прес-службу Луцької міської ради.

"Директори шкіл діють відповідно до розпорядження голови ОДА від 1 листопада 2018 року, у якому йдеться про недопущення до навчального процесу дітей, які не мають щеплень від кору. Станом на 21 січня 2019 року 1098 дітей було відсторонено від навчання через відсутність щеплень від кору", - повідомила Силка.

За її словами, у кожному навчальному закладі рішення про недопущення невакцинованих дітей до навчання приймається за рішенням педагогічної ради. На її думку, до вжитих заходів необхідно поставитися із розумінням, оскільки це вимушений крок, який захищає вакцинованих дітей.

За словами головного лікаря КП "Луцька міська дитяча поліклініка" Оксани Лєщинської, з початку року на кір у Луцьку захворіло 53 дитини, однак при цьому зафіксовано понад три тисячі випадків ігнорування батьками повідомлень медичних служб шкіл про необхідність проведення щеплень.

Крім того, були зафіксовані випадки захворювання на кір серед педагогів та медичних працівників у місті, тому, за необхідності, вакцинація буде проводитися і серед дорослих.

Нагадаємо, у селі Шевченкове Одеської області підтверджено 58 випадків захворювання на кір.

Понад 8,5 тисяч українців захворіли на кір з початку року, з яких за 3-й тиждень 2019 р. на кір захворіли 3 450 людей.

Українські Національні Новини

Здоров'я