ukenru
u-serbiyi-proyshli-antiuryadovi-demonstratsiyi

У Сербії пройшли антиурядові демонстрації

 • 12196 переглядiв

КИЇВ. 20 СІЧНЯ. УНН. Антиурядові акції протесту пройшли в суботу в декількох містах Сербії, в тому числі в Белграді, Ніші, Нові-Саді, Крагуєваці, Кралєво, Прокупле, Горні-Мілановаці і Сомборі. Найбільш масова акція пройшла в Белграді. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Столична демонстрація традиційно стартувала від майданчика біля філософського факультету Белградського університету. Потім протестувальники під гаслами "Ми разом з народом" і "Прокинься, встань, Сербія!" рушили центральними вулицями столиці. Однією з вимог присутніх стала відставка президента Сербії Александра Вучича", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Президент Сербії розповів про відносини країни з РФ

Антиурядова маніфестація була добре організована, на чолі колони йшли автомобілі зі звукопідсилюючою апаратурою, з якої лунали хіти сербського року, а також традиційні для Балкан "протестні" композиції, в тому числі сербський варіант пісні "Ай, Кармела" (пісня з'явилася ще в 1808 році під час опору іспанців Наполеону, потім стала одним із символів боротьби республіканців під час Громадянської війни в Іспанії (1936-1939)).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі людей знову вийшли на протести у столиці Сербії

Зазначають, що співробітники дорожньої інспекції зупиняли рух для проходу протестуючих. Поліцейських у формі на протесті не було. Міністерство внутрішніх справ Сербії станом на даний час не повідомляло ніяких даних про чисельність протестувальників.

Ця акція стала сьомою за рахунком за останні два місяці. Приводом для початку протестів стало побиття одного з опозиціонерів Борко Стефановича в Крушевац групою зловмисників. Опозиція в зв'язку з цим звинуватила владу у створенні атмосфери насильства і закликала своїх прихильників вийти на вулиці.

Як повідомляв УНН, раніше кілька тисяч людей взяли участь в четвертому за рахунком антиурядовій ході по центру Белграда, столиці Сербії. Учасники протесту, багато з яких прийшли на акцію в жовтих жилетах, виступили проти змін пенсійного законодавства.

Українські Національні Новини

Новини Світу